Benvinguts i benvingudes a la secció de

Poble Circular naix el passat 7 d’agost de 2021 i, des d’aleshores, ja hem compostat més de 250 kg de residus orgànics! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus fermentum libero elit, at congue ante faucibus ut.

Transforma els teus residus en compost i lluita conta el canvi climàtic!

Ajuda’ns a transformar Paiporta!

Regeneració de sòl i educació

Paiporta Circular va començar en octubre de 2021 amb una compostera i un contenidor al poble. Des d’aleshores més i més gent s’apunta al compostatge comunitari.

Participar i/o promoure

Transformen els residus orgànics en recursos valuosos per al planeta! Les restes del teu menjar, en comptes de l’abocador, acaben nodrint el nostre entorn i l’Horta.

Circularitat

De residus a recursos

Els veïns i veïnes del municipi es consciencien i aboquen els seus residus orgànics als contenidors del projecte o a composteres pròpies.

Transformació

Els ja recursos orgànics es transformen al centre de compostatge comunitari. Amb ‘estructurant’ com restes de poda, formen compost d’alta qualitat.

Regeneració i circularitat

El compost serveix per a regenerar jardins públics i privats, espais degradats… I també espais d’agricultura ecológica i regenerativa. Així consumim aliments de millor qualitat que tornaran a nodrir les composteres!

Circularitat

Com funciona?

El funcionament de Paiporta Circular és molt senzill, però amb resultats visibles, pràctics i transformadors.

Les unitats familiars que ho desitgen, s’apunten al projecte a través del formulari d’inscripció. Així, rebran les instruccions i la combinació per poder obrir el contenidor del projecte.

De moment hi ha un contenidor, però ja estem preparant el segon. Un xicotet esforç per acostar els teus residus al contenidor, però amb resultats beneficiosos per a tots!

A més d’aportar els teus residus orgànics, sempre pots preguntar-nos i pujar per aprendre com es gestionen les composteres comunitàries o, fins i tot, com i on podem aplicar el compost obtingut. T’esperem!

Així va ser el nostre primer dia de compostatge!

Vols formar part?

Vols formar part del projecte i aportar els teus residus orgànics? Junts veurem com es transformen en compost de primera qualitat, amb una capacitat regeneradora envejable! Et pots inscriure a través del següent enllaç:

N

Regeneració del sòl

N

Sentit de pertinença amb la natura

N

Frenar i revertir la desertificació

N

Lluita contra el canvi climàtic

N

Regeneració de la biodiversitat

N

Regeneració de les relacions socials

N

Absorció de CO2

N

Educació agroambiental

Coneix-nos!

Ací pots conéixer el grup motor del projecte Paiporta Circular. Més enllà d’aquest grup de persones, estan les veritablement importants: aquelles que participen i s’impliquen, des d’aportar els seus residus orgànics fins a gestionar les composteres. Anima’t!

Som un grup de veïns i veïnes del poble de Paiporta preocupats per l’emergència climàtica.

Pensem de forma global i actuem de forma local autogestionant els nostres residus orgànics a les composteres dels horts urbans. A més, proposem idees ecologistes i animalistes per a un poble cada vegada més respectuós amb el medi ambient.

En la foto tenim l’equip motor que ha impulsat el projecte, però en aquest col·lectiu cada persona té veu i qualsevol aportació és igual de valuosa.

D’esquerra a dreta: Jordi, M. José (representant als veïns i veïnes de la urbanització “Els Pitufos“), Paco, Verònica i Guillermo.

L’actualitat de Paiporta Circular

Vols saber més o preguntar-nos qualsevol cosa?

Al nostre canal de YouTube trobaràs el dia a dia del projecte, amb impressions i les diferents jornades de compostatge comunitari. Un diari fet vídeo!

També pots sumar-te al grup de WhatsApp, on es parla del projecte, comuniquem qualsevol qüestió als i les participants, i tu pots preguntar el que vulgues. Suma’t!

I també a aquestes xarxes socials: